29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi töreninde skandal yaşanan Bayramiç'te yeni bir skandal yaşandı. Milli Eğitim Müdürlüğünce okullara gönderilen metinde Atatürk'ün ölüm yıldönümü için başlatılan yarışmalarda ödül töreninin "Bayram" günü yani 10 Kasım'da verileceği belirtiliyordu. Ortaya çıkan skandal sonrası yapılan açıklamada hatanın sehven yapıldığı, ardından düzeltilmesine rağmen algı operasyonu yapıldığı iddia edildi! Çanakkale'nin Bayramiç ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okullara gönderilen talimatlarda Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım için Bayram ifadesi kullanılması tepki çekti. Yaşanan skandal sonrasında Bayramiç İlçe Milli Eğitim müdürlüğü açıklama yayınladı.

"YAZIM HATASI SEHVEN YAPILMIŞTIR"

Yapılan açıklamada yazışmada geçen Bayram ifadesinin sehven yazıldığı belirtilerek; "Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü münasebetiyle “Atatürk ve Uygarlık” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlemiştir. Yarışma koşullarının okullarımıza tebliğ edildiği yazışmadaki ‘ifade hatası’ henüz kamuoyuna yansımadan düzeltilmiş,  yazışmalar güncellenmiş ve sorumlular uyarılmıştır. Ayrıca, konuyla ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır" denildi.

"MAKSATLI ALGI OPERASYONU.."

Bayramiç Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan açıklamanın devamında ise "Bayram" ifadesinin basına servis edilmesinin algı operasyonu olarak yapıldığı belirtildi; "Yazım hatasının ‘sehven’ yapılmış olduğu anlaşılır durumda olmasına ve düzeltilmesine rağmen kamuoyunda maksatlı bir algı oluşturulmak istendiğine büyük bir üzüntüyle şahit olmaktayız. Oluşan hassasiyet nedeniyle aziz milletimizden özür diliyor, aramızdan ayrılışının 81. Yıl Dönümünde Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz."

Yeniceköy’de Bülent Erdoğan İlgisi Yeniceköy’de Bülent Erdoğan İlgisi

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim