Ezine’ye 38 Milyon dolarlık Dev Yatırım Ezine’ye 38 Milyon dolarlık Dev Yatırım
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bankaların şirketleri “limit bitti” diyerek geri çevridiklerine dikkat çekerek, “Tüm bankalarımızı sıkıntıya düşen tüm firmalarımıza destek olmaya çağırıyorum” demişti. Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan da yaptığı yazılı açıklama ile özel bankalara çağrıda bulunmuştu. Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) Başkanı Şadan Doğan ve Genel Sekreter Mustafa Mutlu 15 Nisan 2020 Çarşamba günü İşe Devam Desteği Kredisi ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere bankaları ziyaret etti. Aynı gün Başkan Doğan aynı gün Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Biga Hizmet Merkezi’ni de ziyaret etti.
 
Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, COVID-19 salgınının ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla devreye alınan destekler ile ilgili Biga’daki durumu ve kredi kullandırım durumları hakkında bilgi almak amacıyla Halk Bankası Biga Şube Müdürü Mustafa Gökdemir, Ziraat Bankası Biga Şube Müdürü Ebru Gür ve Vakıflar Bankası Biga Şube Müdürü Rıdvan Kahraman’ı ziyaret etti ve kredi başvurularının hızlı bir şekilde neticelendirilmesi noktasında Oda olarak yapılması gereken hususlarda her zaman hazır olduklarını dile getirdi.
 
“TAHSİS EDİLEN LİMİTLER DAHİLİNDE KREDİ…”
Doğan yaptığı açıklamada, “Küresel ölçekte yaşanan ve Türkiye’yi de etkileyen yeni tip Koronavirüs salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank yeni finansal destek adımlarını devreye aldı. Sorumluluk bilincinde hareket ederek birlikte çalışmak, bu sürecin en kısa süre içerisinde aşılmasına imkan verecek. Bu kapsamda üç kamu bankası tarafından KOBİ’leri işletme sermayesi ihtiyaçları için “İş’e Devam Desteği Kredi” hayata geçirilmiştir. Çek Ödeme Destek Kredisi de Hazine destekli, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile başta KOBİ’lerimiz olmak üzere kurumsal ve ticari müşterilerin, bugüne kadar gerçek ticari işlemlerine dayalı olarak keşide ettikleri ve edecekleri çeklerinin ödenmesi amacıyla, her bir banka tarafından ayrı ayrı belirlenmek üzere tahsis edilen limitler dahilinde kredi kullandırılmaya devam edilecektir.” dedi.
 
“BİGA’DA BAŞVURULARIN YÜZDE 95’İ İLETİLDİ”
İŞKUR Biga Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Uzuner ve çalışma arkadaşları ile yapılan ve çok verimli geçen ziyaretin ardından bir açıklama yapan Biga TSO Başkanı Doğan, “Ülkemizde COVID-19 salgını nedeniyle birçok işyerinin işleri azalmış ,bazısı ise tamamen işyerini kapatmak zorunda kalmıştır. Bu dönemde gerek azaltılan çalışma saatlerinde gerekse kapanan işyerlerinde çalışanların mağdur olmaması için Cumhurbaşkanımızın da talimatı üzerine Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu karar çıkararak Kısa Çalışma Ödeneği’ni devreye almıştır. Bu bağlamda yapılan yasal değişiklik ile ödeme şartları daha da esnetilerek ve sektör ayrımı gözetmeksizin salgından olumsuz etkilenen tüm işletmelere destek olunacaktır. Ekonomik hayatın oldukça canlı olduğu Bigamızda da bu destek İŞKUR Biga Hizmet Merkezi aracılığıyla verilmektedir. Hizmet konusunda mesai saati mefhumu gözetmeksizin personelimiz çalışmakta ve gelen başvuruları ivedilikle Teftiş Kuruluna iletmektedir. Son durum itibariyle Biga Hizmet Merkezimize yapılan başvuruların yüzde doksan beşi iletilmiş olup, ödeme kararına ilişkin olumlu sonuçlar takip edilmektedir.” dedi.
Editör: TE Bilisim