Sağlık İl Müdürlüğünce hazırlanan listenin yayılması hem sokaktaki vatandaşta hem de turizm işletmecilerinde büyük tepki çekti. Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Taşçı'nın oluruyla yayınlanan listeye göre; Çanakkale'de 2020 yaz döneminde vatandaşların gönül rahatlığı ile denize girebileceği bölgelerin yerleri yazılıydı. Listede belli yerde denize girilebilir denilirken; sadece 200-300 metre uzaklıkta başka bir bölgede, üstelik turizm işletmecilerin yoğunlukta bulunduğu bölgelerde denize girilip girilmeyeceği belirtilmemesi infial yarattı.

EKSİK VE YETERSİZ BİLGİ İNFİAL YARATTI!

Tartışmalı anıt için bir hamle de Demirkol’dan: Hukuki süreç başlıyor Tartışmalı anıt için bir hamle de Demirkol’dan: Hukuki süreç başlıyor

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü resmi web sitesi duyuru alanında “Çanakkale il ve ilçelerimizde 2020 yılı yüzme alanları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir” ibaresi ile liste açıklandı. Listeye göre örneğin Bozcaada’da Ayazma Halk Plajı ve Korukçu Villası’nda denize girilebileceği belirtiliyordu. Listenin basına yansıması ve haberleştirilmesi sonrasında kıyamet koptu.

TEPKİ GELİNCE AÇIKLAMA KALDIRILDI!

Sosyal medya’da hızla yayılan ve her hangi bir detaylı açıklamaya yer verilmeyen liste büyük tepki çekince, İl Müdürlüğü listesinden kaldırıldı. Listenin gelen tepkiler sonrasında kaldırılmasının ardından yerine başka bir liste konuldu.

Editör: TE Bilisim