Koronavirüs nedeniyle bir süredir ibadete kapalı olan camiler, 74 gün sonra Cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı. Vatandaşlar cami maske takarak, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde namaz kıldı. İçişleri Bakanlığı, 'Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi' hakkında 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle Cuma namazının kılınacağı camileri belirledi. Yayınlanan genelgede abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin kapalı tutulacağı, cemaatle veya bireysel namaz kılacak herkesin tıbbi/bez maske takmasının zorunlu olduğu vurgulandı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında 16 Mart tarihinden bu yana camiilerde toplu namaz kılınması yasaklanmıştı. Bugün itibariyle koronavirüs önlemlerinde kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılmaya başlandı.

Kim Milyoner Olmak İster'e katılan Bigalı genç zirveye doğru... Kim Milyoner Olmak İster'e katılan Bigalı genç zirveye doğru...

Biga’da da bugün ilk kez koronavirüs nedeniyle başlayan yeni normale uygun önlemler alınan camiiler ibadete açıldı. Biga Tevfik Başarı Camii’nde Kuran’ı Kerim tilaveti yapıldı, kurban kesildi ve belirlenen camiiler Cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı.

Açılışın ardından koronavirüsün sona ermesi için dua edildi.

Programa Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, Biga İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı ve merkez camii din görevlileri katıldı.

Editör: TE Bilisim