Tartışmalı anıt için bir hamle de Demirkol’dan: Hukuki süreç başlıyor Tartışmalı anıt için bir hamle de Demirkol’dan: Hukuki süreç başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan atama kararıyla, 33 ilin valisi değişti, 17 ilin valisi merkeze alındı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’da Muğla iline atandı. Çanakkale Valiliğine ise Nevşehir Valisi İlhami Aktaş atandı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı bugün bir veda mesajı yayınladı.
"Şehitler Diyarı Çanakkale'ye veda ediyorum" sözleriyle başlayan mesajında Çanakkale Valisi olarak atanan İlhami Aktaş'a da başarılar dileyen Tavlı özetle şunları söyledi:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ile Muğla Valiliği'ne atanmam sebebiyle 4 yıldır görev yaptığım Şehitler Diyarı Çanakkale'ye ve sizlere veda ediyorum. Çanakkale İlimizde çalışmaktan ve Çanakkalelileri tanımaktan büyük onur duydum. Çanakkale’de görev yaptığım süre içerisinde Çanakkale’mizin daha ileriye taşınması için mesai arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle bu güzide ilin bir hemşehrisi, bir gönüllüsü gibi çalışmaya gayret ettik. İlimizin tarımda, turizmde ve sanayide güçlü olduğu alanları öne çıkararak, yerel ve bölgesel kalkınma bakış açısıyla her alanda yeni ve uygulanabilir projeler hazırlayıp uygulama gayreti içerisinde Çanakkale’mizi 2023 Türkiye’si hedefine hep birlikte hazırlamaya çalıştık. Çanakkale Valisi olarak görev yapma ve hizmet etme imkânı veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Çanakkale’de birlikte çalışma fırsatı bulduğum, çalışmalarımızda bize destek veren Milletvekillerimize, Gelibolu 2. Kolordu Komutanımıza, Boğaz ve Garnizon Komutanımıza,  Kıymetli Yargı Mensuplarımıza, Üniversitemizin Kıymetli Mensuplarına, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığımıza, Kaymakamlarımıza ve Vali Yardımcılarına, Belediye Başkanlarına,  İl Genel Meclis Başkanlarına, İl Genel Meclis Üyelerimize, Belediye Meclis Üyelerine, İldeki Tüm Kamu Kurum ve Kuruluş Yöneticilerine ve Çalışanlarına, Muhtarlarımıza, Meslek ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Yöneticilerine, İşadamlarımıza, Hayırseverlerimize, Siyasi Parti İl ve İlçe Teşkilatlarına ve programlarımızda bizleri yalnız bırakmayan Basın Mensuplarımıza teşekkür ediyor, şahsıma gösterdikleri teveccüh ve destek için şükranlarımı ifade ediyorum. Çanakkale Valiliği görevine atanan Sayın İlhami AKTAŞ’a yeni görevinin hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarında  başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Destanının yazıldığı, Çanakkale Ruhunun doğduğu Çanakkale’de görev yapmış olmanın onuruyla tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allaha emanet olunuz."

Editör: TE Bilisim