AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın siyasi ilişkileri mehter takımı gibi ilerliyor. Bir ile iki geri misali bir gün birbirlerine methiyeler düzen, teşekkürler eden iki siyasi ertesi gün çok sert sözler ile karşı karşıya gelebiliyor.

Sokaktaki vatandaşında ne zaman iyi ne zaman kötü olduklarını bir türlü akıl erdiremediği iki siyasetçi yine karşı karşıya geldi.

Cumhur Ersümer Biga'da konuştu Cumhur Ersümer Biga'da konuştu

Güzelyalı Atık Su Arıtma tesisi açılışında Bülent Turan'a teşekkür eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Burdur'da CHP'li Belediye Başkanlarının toplantısındaki Bülent Turan'ı hedef alan sözlerine bu kez AK Parti İl Başkanından çok sert cevap geldi... Güzelyalı Atık Su Arıtma tesisinin işletmeye alınması töreninde konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İller Bankasının finans desteği kısmında yaşana sorunu çözmesi nedeniyle AK Parti Grup Başkanvekiline teşekkür etmişti. AK Parti İl Başkanı Naim Makas önce teşekkür edip ardından Bülent Turan’ı iş yaptırmamakla eleştiren Gökhan’a tepki gösterdi.

5 Haziran 2020 tarihinde Güzelyalı Atık Su Arıtma tesisinin işletmeye alınması töreninde AK Partili Bülent Turan’a teşekkür eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “İller Bankası ilk defa böyle bir yatırıma finansman sağladı. Onlar projelendirme yapmaktan çekindi, siz yapın dediler. Sağ olsunlar bize güvendiler ve bu yapıyı İller Bankası kredisi ile bitirdik. Bu süreçte Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'a da teşekkür ediyorum. Tıkandığımız noktada bize yardımı oldu” ifadelerini kullanmıştı.

“BENDE EN BÜYÜĞÜ VAR”

Aradan tam 1 ay geçti. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in ev sahipliğinde İl Belediye Başkanları toplantısı düzenlendi. 5 Temmuz 2020 tarihinde yapılan görüşmelerde ise Burdur’un AK Partili milletvekillerinin CHP’li belediyeye yaşattığı zorluklar ve engellemeler görüşüldü. Bu esnada birçok meclis toplantısında da projelerinin engellediğini sık sık ile getiren Ülgür Gökhan söze girerek; “Bende var bir tane. Bende en büyüğü var. Bülent Turan benim milletvekilim” diyerek Çanakkale Belediyesinin bazı projelerinin engellendiğine atıf yaptı.

BULUNDUĞUNUZ MAKAMA, HEMŞERİLİĞE YAKIŞIYOR MU?

Ülgür Gökhan’ın Burdur’da yaptığı konuşmanın videolarını sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti İl Başkanı Naim Makas; “Burdur'da CHP Belediye Başkanları toplantısı yapılıyor. Her kürsüye çıktığında, şehrimize muazzam yatırımlara vesile olan Sn. Bülent Turan 'a teşekkür eden Çanakkale Merkez İlçe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Burdur Milletvekilinin çekiştirildiği bir anda gereksiz yere lafa girerek aşağıdaki yakışıksız konuşmayı yapıyor. Sn. Bülent Turan'ın yüzüne teşekkür ederken iki büklüm olanlar, Sayın Turan'ın olmadığı yerde çirkin üsluplarını bir kez daha gösteriyor. Ne kadar ayıp. Bulunduğunuz makamınıza, her şeyden öte yaşınıza, hemşeriliğe yakışıyor mu” tepkisini gösterdi.

“BİZİM SÖYLEYEBİLECEĞİMİZ TEK SÖZ İSE; YAZIKLAR OLSUN”

Eleştiri ve tepki göstermeye devam eden İl Başkanı Naim Makas; “Oysa şehrimizin çok sorunu var, Sarıçay’dan sosyal konutlara, bitmeyen belediye binasından çevre sorunlarına kadar. Bu sorunları bu diyalog tarzı ile mi çözecek sn bşk. Siyaset bu kadar ucuz, sığ olmamalı. Bülent Turan'ı görünce, "İyi ki Çanakkale vekilisiniz", Bülent Turan yokken arkasından "ne kötü adam" demek hiçbir etik anlayışa sığmaz. Bu çirkin tarzın ne CHP'ye ne Gökhan'a ne Çanakkale'ye faydası var. Görevler, makamlar biter; geride bıraktığımız hatıralarla, yaptığımız hizmetler kadar üslubumuzla anılırız. Yaşanan bu hadiseden sonra takdiri kıymetli hemşerilerimize bırakıyoruz. Bizim söyleyebileceğimiz tek söz ise, yazıklar olsun...” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Aynalı Pazar Gazetesi)

Editör: TE Bilisim