“Çanakkale Ruhu, Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Edecek” “Çanakkale Ruhu, Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Edecek”
Biga Şoförler Odası Başkanı Sait Tanur, yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesi yola çıkacak sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Hafta sonu Çanakkale’de gemi kuyruğu metrelerce uzadı. Gelibolu Yarımadası’na geçmek isteyen çok sayıda araç sürücüsü sabah saatlerinden itibaren İskele’nin önünde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Bu esnada oluşan trafik yoğunluğu sebebiyle ise otobüs seferlerinde aksamalar meydana geldi. Duraklar kapatılarak trafik akışı başka caddelere kaydırıldı. Biga'da da bayram nedeniyle sokaklar hınca hınç dolmaya başladı.
 
Bayram tatillerinde trafik yoğunluğunun büyük oranda arttığına, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu oluşan kazalardan ötürü yolların adeta kan gölüne dönüştüğüne dikkat Biga Şoförler Odası Başkanı Sait Tanur Medya Lokum'a yaptığı açıklamada; "Bayramlar mutlulukları ve güzellikleri paylaştığımız özel günlerdir. Bu özel günleri dikkatsizlik ve aşırı hız nedeniyle oluşan kazalar yüzünden yasa bürünüp, matemleri paylaştığımız günlere dönüştürmeyelim. Lütfen tüm sürücülerimiz kurallara uysunlar. Aşırı hız yaparak ne kendi canımızı, ne ailemizin canını ne de bir başkasının canını yakmayalım. Kimsenin hayatını kabusa çevirmeyelim" dedi.
Başkan Tanur, trafik kazalarının çoğunluğunun aşırı hız ve hatalı sollama nedeniyle gerçekleştirdiğini belirtirken; "Bayram sevinciyle dalgın, yorgun ve uykusuz araç kullanılması, aşırı hız ve trafik levhalarına dikkat edilmemesi de kazaları artırıyor. Sürücülerimiz, yoğunlaşan bayram trafiğinde her zamankinden daha fazla dikkatli araç kullanmalı. Sürücüler mutlaka yol yapım ve onarım çalışmalarına dikkat etmeli. Bayram tatilinde yola çıkacak sürücüler kesinlikle uykusuz ve yorgun olmamalı. Uzun mesafeli yolculuklarda ise sürücülerimiz sık sık mola vererek dinlenmeli. Trafik yoğunluğunun yanı sıra, dikkatsizlik, aşırı hız, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, yorgun araç kullanılması da kazaların artmasında önemli etkendir. Kazaların üçte ikisinin de yerleşim birimleri içerisinde ve sürücü kusurları nedeniyle yaşanmış olması da kurallara ne kadar uyduğumuzun göstergesidir" ifadelerini kullandı.
 
"GEREKLİ ÖZENİ GÖSTERİYORUZ"
 
Koronavirüs nedeniyle bundan önceki bayramlardan çok farklı bir bayram geçirileceğine dikkat çeken Başkan Tanur; "Ülkemiz ve dünyamız çok farklı bir süreçten geçiyor. Koronavirüs nedeniyle sevdiklerimize sarılamıyor, sadece sosyal mesafeye dikkat ederek özlem gidermeye çalışıyoruz. Sevdiklerimize bir an evvel ulaşmak isteyen gurbetçilerimiz de sakin bir şekilde ve kurallara uyarak seyahat etsinler lütfen. Bizler de Biga'da toplu taşıma araçlarımızı hijyen koşullarına uygun bir şekilde yolcularımıza hazır hale getirdik. Şehir içi minibüslerimiz, taksilerimiz, il merkezine ve iller arası seyahat eden üyelerimiz de gerekli önlemleri alıyorlar. Bizler de takip ediyoruz. Tüm hemşehrilerimizin gönlü rahat olsun" dedi.
 
Bigalıların Kurban Bayramı'nı da kutlayan Başkan Tanur; "Başta oda üyelerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimizin Kurban Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum. Bu Kurban Bayramının, değerlerimizi yeniden kazanmamıza, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına, gündelik hayatın yoğun koşuşturması içinde yalnızlaşan ve en yakınlarına bile zaman ayırmakta zorlanan günümüz insanının bir nebze olsun durup düşünmesine, kısır çekişmelerden, anlamsız kırgınlıklardan uzaklaşarak çevresindekileri fark etmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmesine vesile olarak değerlendirmeliyiz. Umarım Kurban Bayramı ile birlikte daha güzel, daha sağlıklı günlerin başlangıcını yaparız. Daha güzel ve sağlıklı günler için tabiki her birimize ayrı ayrı görevler düşüyor. Sosyal mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor. Hijyen kurallarına uymamız gerekiyor. Tüm hemşehrilerime mutlu, sağlıklı ve huzurlu bayramlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim