Bigalı karatecilerden yine Türkiye derecesi... Bigalı karatecilerden yine Türkiye derecesi...
2017 yılında Bigalı 9 arkadaşın sabah yürüyüşlerinde bir araya gelmesiyle oluşan Paceman grubundan Cumhur Dönmez bugün tempolu koşarak Biga'dan Çan'a 2 saat 37 dakikada ulaştı.
 
56 yaşındaki Dönmez, 30 km'lik yolu koşarak hem sağlıklı yaşam için yaşıtlarına ve gençlere örnek olurken, hem de güç bir denemeye imza attı. Biga'da videocu cumhur lakabıyla tanınan Dönmez'e koşu grubunda yer alan arkadaşları diş hekimi Uğur Baykurt ve Semih Sezgin de bisikletleriyle eşlik ettiler ve yol güvenliğini sağladılar.
 
Başarılı yolculuğun ardından Medya Lokum'a konuşan Cumhur Dönmez; "Biz 9 arkadaş olarak 2017 yılında akşam ve sabah koşularında denk geliyorduk. İstikrarlı koşular sonucunda birlikte koşmaya karar verdik. Şirintepe Mahallesi'nde Can Hastanesi karşısındaki yürüyüş yolunda koşuyorduk. Çevredeki insanlar enteresan bir şekilde bize bakıyorlardı. Hepimiz çalışan insanlarız. Sabah 6:30 gibi hazır olup, tempolu koşularımıza başlıyoruz. Yaz ve kış aylarında bu koşulara ara vermiyoruz. Bir whatsapp grubumuz var. Pandemi öncesi dönemde Biga dışındaki illerde yapılan koşulara da katılıyorduk. Antalya'ya gittik. Kazdağları'nda yapılan İda Ultra'da koştuk. İstanbul'da koştuk. Karacabey'e gittik. Bursa'ya gittik. Birçok yere gittik. Kasım ayında da İda Ultra var. 15 km. Büyük ihtimalle ekip olarak oraya da katılacağız" dedi.
 
KOŞMAK İSTEYENLERE DAVET
Yarışa katılmış olsaydı süreyi daha da azaltabileceğini ifade eden Dönmez, Çan'a kadar süren tempolu koşu için de; "Antreman niteliğinde planladım. Dönüp dolaşmak da istemedim açıkçası. Tek çizgili bir gidiş geliş gerçekleştirdim. Sürekli koşuya çıkıyorum zaten. Benim için keyifli bir yolculuk oldu. Yaş önemli değil. Sağlıklı bir şekilde yaşamak ve gençlere de örnek olmak için güzel bir yolculuk oldu diyebilirim. Bizimle birlikte sağlıklı bir yaşam isteyen tüm dostlarımız için de grup olarak kapımız açık. Bir de instagram sayfası açtık. Pacemanbiga sayfamızın adı" şeklinde konuştu.
VİDEO VE FOTOĞRAFLAR:

Editör: TE Bilisim