"Projelerimizi gündeme getireceğiz" "Projelerimizi gündeme getireceğiz"
Savaştepe Köyü sınırları içerisinde yapılması planlanan 3. Sanayi Sitesi ile ilgili müjdeli haber Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı'dan geldi.
Başkan Pastırmacı yaptığı kısa açıklamada; "Gümüşçay’ımıza ve sanayi esnafımıza hayırlı olsun. Çanakkale ili Biga ilçesi Savaştepe Köyü Küçük Sanayi Sitesi yapımı için çalışma başlatan Gümüşçay Belediye Başkanlığına müjdeli haber Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile geldi. Bölgemize ekonomi ve iş istihdamı anlamında büyük katkı sağlayacak olan 337.453 m² meranın tahsisi Bakanlık tarafından uygun görülmüş olup çalışmalarımız en kısa zaman içerisinde başlayacaktır. Bakanlıktan gerekli izinlerin alınması esnasında bizlere desteğini hiç esirgemeyen Grup Başkan Vekilimiz Sayın Bülent Turan ve Vekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Öte yandan SS. 3 No'lu Biga Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, Genel Kurulu'nu geçtiğimiz Ekim ayında yapmıştı. Genel Kurul'da aidatların ödeme zamanı ve ödenmeyen aidatlar için faiz uygulanması görüşülmüş, aidatların aylık 100 lira olarak belirlenmesine karar verilmişti. Yönetim kurulu başkanı ve yardımcılarının huzur haklarının da belirlendiği genel kurulda; başkanın 3.500 TL, yardımcılarının da 1.000 TL alması kabul edilmişti. Yönetim ve denetim kurulunun görev süreleri 3 yıl olarak belirlenmiş, 2020 yılı tahmini bütçesi de 2 milyon 146 bin TL olarak kabul edilmişti. Genel Kurul'da yönetim şu şekilde oluşmuştu: Yönetim kurulu (Asil): Mehmet Bülent Dülger (Başkan), Tuncay Yaşar, Mehmet Emin Tay Yönetim kurulu (Yedek): Hüseyin Torpil, Hasan Dedeoğlu Denetleme kurulu (Asil): Nurettin Yılmaz, Mesut Koyuncu Denetleme kurulu (Yedek): Cahit Tüngür

Editör: TE Bilisim