15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası, korona virüs salgını ve tam kapanma nedeniyle Biga Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen çelenk töreni ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene; törene Biga İÇDAŞ Fen Lisesi Müdürü Şebnem Yılmaz, Biga KYK Müdürü Zekeriya Mercan ve Gençlik Merkezi çalışanları katıldı. Törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Biga İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Celal Avcı bir konuşma yaptı.

Gençlik Haftası Sade Bir Törenle Kutlandı

Biga İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Celal Avcı, ‘’yurdumuzda her yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını içine alan hafta Gençlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Gençlik Haftası 15 Mayıs yani bugün çelenk sunma töreni ile başlamış olup, 21 Mayıs akşamı sona erecek. Gençlik Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ve etkinlikler ile Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal gelişmelerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade edilebilen, milli ve manevi değerlere saygılı, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşen sağlıklı nesiller olarak yetiştirmelerine yardımcı olmak.

Gençlik Haftası Sade Bir Törenle Kutlandı

Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa, ölmek daha iyidir diyerek tam 102 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemiz olan Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olmuştur. Bu nedenle her yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmakta olup, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm Milletimize ve gençlerimize bayram olarak armağan edilmiştir.

Gençlik Haftası Sade Bir Törenle Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftasını çeşitli faaliyet ve etkinliklerle stadyumlarda ve meydanlarda büyük coşkuyla kutlayamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Dünyayı ve ulusumuzu etkileyen korona virüs salgınının oluşturduğu riski yönetme adına alınan tedbirlere uyulması büyük önem taşıyor. Korona virüs salgını ile mücadele ve tam kapanma nedeniyle maske, temizlik ve fiziki mesafe kurallarına riayet edilmesi için bazı ilave önlemlerin alınarak kutlanması dönemsel bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır. Gelecek yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı ile Gençlik Haftasını stadyumlarda veya meydanlarda büyük bir coşkuyla kutlamak umuduyla, tüm gençlerimizin gençlik haftasını kutlar ve saygılarımı sunarım.’’

Cem Korkmaz Ecespor’da Cem Korkmaz Ecespor’da
Gençlik Haftası Sade Bir Törenle Kutlandı

Biga İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Celal Avcı’nın konuşmasının ardından tören, hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim