Bayramda ve Bayram Sonrasında Sağlıklı Beslenme İpuçları Bayramda ve Bayram Sonrasında Sağlıklı Beslenme İpuçları
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren haritanın güncel halini paylaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. Koca, paylaşımında "Düşüş hızı azalsa da vaka sayılarının düşüş eğilimi devam ediyor" dedi. Koca, vaka sayısı en çok azalan illeri de duyurdu.
“DÜŞÜŞ HIZI AZALSA DA…”
Bakan Koca, paylaşımında “Düşüş hızı azalsa da vaka sayılarının düşüş eğilimi devam ediyor” ifadelerini kullandı. Bakan Koca, paylaşımında bugün aşı kampanyasında yeni aşamaya geçildiğini belirtti. Koca, “Yaş sınırlaması olmaksızın tüm ilköğretim öğretmenlerimizi aşı programına almıştık. Şimdi ise 40 yaş üzerindeki tüm branş öğretmenlerimizi aşılamaya başlıyoruz” dedi.
ÇANAKKALE'DE DÜŞÜŞ YAVAŞLADI
Çanakkale'de 1-7 Mayıs haftasında 100 binde görülen vaka oranı yüzde 46,80 oranında düşüşle 233,59 oranına kadar gerilemişti. Sağlık Bakanı Koca'nın açıkladığı verilere göre; Çanakkale'de 100 Binde görülen vaka oranlarındaki düşüşün sürdüğü görüldü. 8-14 Mayıs haftasında Çanakkale'deli vaka oranları yüzde 120,95 olarak gerçekleşti.
VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLERİ DE DUYURDU
Bakan Fahrettin Koca, “Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz Kastamonu, Tekirdağ, İstanbul, Bayburt ve Zonguldak. Bu güzel seyri kalıcı hale getirmek elimizde” bilgisini paylaştı. Koca, paylaşımında “Başardık yine başarabiliriz” mesajına da yer verdi.

Editör: TE Bilisim