19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Biga Belediyesi’nde düzenlenen kahvaltı programına Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Başkanı Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, Şirintepe Mahallesi Muhtarı Necati Arı, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İsmail Göven, Gazi Kemal Mahallesi Muhtarı Fatma Lütfiye Küçükbaşa, Hamdibey Mahallesi Muhtarı Saim Özcan, Sakarya Mahallesi Muhtarı Mustafa Kurt, Turan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kaya, Yeniceköy Mahallesi Muhtarı Recayi Esen ve İstiklal Mahallesi Muhtarı Osman Arda katıldı.

Toplantıda mahallelerdeki problemler masaya yatırılıp, talep, şikayet ve öneriler dinlenerek görüş alışverişinde bulunuldu. Programda konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, her zaman iletişim halinde oldukları muhtarlar ile anlamlı bir günde buluştukları için mutlu olduklarını söyledi. Yerel demokrasinin en temel yapı taşının muhtarlar olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan, “Ülkemizde ilk muhtarlık müessesesinin kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü olan bu gün, 2015 yılında Muhtarlar Günü olarak ilan edildi. Muhtarlarımıza verilen değerle birlikte mahalle ve köylerdeki halkımızla devlet kurumları arasında var olan köprü güçlendirildi. Bizler yerel yönetimler olarak muhtarlarımızla beraber halkımızın dertleriyle dertlenerek çözüm için çabalıyoruz. Muhtarlar bizim mahallelerdeki elimiz, gören gözümüz ve işiten kulağımızdır. Özellikle pandemi döneminde canla başla fedakarca çalışmalarımız oldu. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde Biga’mızın sorunlarını bir bir çözüme kavuşturarak, mahallelerimize yeni projeler kazandırıyoruz. Durmaksızın çalışarak bu çalışmalarımızı muhtarlar başta olmak üzere tüm kesimlerle istişare içerisinde yürütüyoruz. Ben bu düşüncelerle bir kez daha siz değerli muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, kazasız belasız hayırlı görevler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Çanakkale’deki mal varlıklarını da açıkladılar! Çanakkale’deki mal varlıklarını da açıkladılar!

Konuşmaların ardından Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, toplantı boyunca muhtarların sorun, talep ve önerilerini dinledi. Makam odasında da muhtarları ağırlamaya devam eden Başkan Erdoğan, muhtarlara hediyelerini takdim etti.

Editör: TE Bilisim