Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat ve Turizm ve Komite Başkanı, Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı ve beraberindekiler Granikos Savaş Alanı'nda yapılan incelemelerde bulundu.

Gülüşün ışıltılı bir gecedir Gülüşün ışıltılı bir gecedir

Başkan Tatlı, incelemeler sonrası basına gönderdiği yazılı açıklamada; "Ocak ayında yapılacak olan Kent Konseyi toplantısında gündem Büyük İskender ve Granikos Muharebe Alanı. Kamu kurum temsilcileri, dernekler, siyasi partiler, üniversite, odalar, sendikalar, mahalle muhtarları, noter ve baro temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştireceğimiz toplantıda bilgilendirmede bulunup sivil toplum kuruluşlarının ve milletimizin görüşleri alınacaktır. Konu ile ilgilenenler Biga Belediyesi 3'üncü katında bulunan Kent Konseyi ofisine gelip detaylı bilgi alabilirler" dedi.

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Erdoğan Başer, araştırmacı yazar Ömer Arslan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Barış Borlat, Antalya Bilim Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mesut Uyar, Türkiye Turist Rehberleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi A. Serhat Güngör, Çınarköprü Köyü Muhtarı Rafet Kartal alanda incelemelerde bulunup, konuyu Kent Konseyi gündemine taşımaya karar verdiler.

Editör: TE Bilisim