129 bin metal işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde, Türk Metal Sendikası ile işveren sendikası MESS bir görüşme daha yaptı. MESS, ilk altı ay için yüzde 8,81 olan zam teklifini yüzde 21 olarak ve sosyal haklara ilişkin zam teklifini de sözleşmenin birinci yılı için yüzde 25 olarak güncelledi. Türk Metal Sendikası, MESS'in teklifini reddetti.

ÇOMÜ'den Biga TSO'ya gururlandıran ödül ÇOMÜ'den Biga TSO'ya gururlandıran ödül
Türk Metal Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada; "Sendikamız Türk Metal’in Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yürüttüğü grup toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde, MESS tarafından yapılan görüşme talebi üzerine taraflar 5 Ocak 2022 Çarşamba günü İstanbul MESS Merkez Ofisi’nde bir kez daha bir araya geldi. Toplantıda MESS tarafı ilk altı ay için yüzde 8.81 enflasyona karşılık verdiği zam oranını yüzde 21 olarak güncelledi. Ayrıca sosyal haklara olan zam teklifini ise sözleşmenin 1. yılı için yüzde 25 olarak güncelledi. Bu zam teklifleri heyetimiz tarafından yeterli bulunmadı, heyetimiz teklifleri reddederek masadan kalktı. Yapılan görüşmede 6 idari madde ise teklifimizdeki şekli ile aynen kabul edildi" ifadeleri kullanıldı.
Öte yandan Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın başkanlığında 5 Ocak 2022 Çarşamba günü İstanbul’da toplandı. Genel Başkan Kavlak’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda, MESS’in daveti üzerine İstanbul’da gerçekleştirilen son görüşme ve grup toplu iş sözleşmesi sürecinde gelinen nokta değerlendirildi. Toplantıda ayrıca 2 Ocak 2022 tarihinde Kocaeli’nde gerçekleştirilen “Metal Emekçileri Büyük Yürüyüşü ve Mitingi” ile işyerlerindeki genel durum ve koşullar hakkında istişarede bulunuldu. Toplantıya Türk Metal Sendikası Biga 1 No'lu Şube Başkanı Osman Akkurt da katıldı.

Editör: TE Bilisim