Biga Kaymakamı Dolu'dan Engelsiz Biga projesine adım adım... Biga Kaymakamı Dolu'dan Engelsiz Biga projesine adım adım...
Çanakkale'nin  Bayramiç ilçesinde  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın  96.yılı nedeniyle 28 Ekim günü resmi tören düzenlendi. İlçe protokolü, vatandaşların ve öğrencilerin gözleri önünde ise bir skandal yaşandı. Şehirler ve Gaziler için bir dakikalık Saygı Duruşu duyurusu yapıldı. Fakat bir dakika sürmesi gereken Saygı Duruşu 8(sekiz) saniye sürdü. Apar topar İstiklal Marşı okunmasına geçildi. Fakat bu seferde bozuk ses sistemi nedeniyle İstiklal Marşı anlaşılmadığı gibi, İstiklal marşı sonrasında da Oyun Havası müziği çalındı!
TÖRENDEKİ SKANDAL SONRASI SORUŞTURMA AÇILDI!
Cumhuriyet Bayramını sabote eder gibi yaşanan olayların sonrasında Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir, Bayramiç Belediyesini sorumlu tuttu. Kaymakamlıkça yapılan yazılı açıklamada; " Cumhuriyetin ilanının 96. yıldönümü Cumhuriyet Bayramı kutlama programı çerçevesinde 28 Ekim 2019 günü saat 13:00 da gerçekleşen Atatürk Anıtına çelenk sunma programında, yaşanan olumsuzluklar nedeni ile kaymakamlığımızca soruşturma başlatılmış olup, şu aşamada soruşturma devam etmektedir. Ayrıca Cumhuriyet Bayramı kutlama komitesince alınan karar gereği, Cumhuriyet Bayramı törenlerinde ses sistemi ile ilgili sorumluluğun Bayramiç Belediyesine ait olduğunu belirtir, Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadeleri paylaşıldı.
SUÇLU KİM? BELEDİYE Mİ, MİLLİ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRÜ MÜ?
Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir, kutlama komitesince alınan karar gereği, ses sistemi üzerinden Bayramiç Belediyesini sorumlu tutarken; Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaș sorumlunun  törenin düzenlenmesinden sorumlu olan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Șenyurt  Keçili olduğunu iddia etti.
"LİYAKATSIZ.. TEPEDEN İNME YÖNTEMLE MÜDÜRLÜĞE GETİRİLİRSE.."
Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaș yaşanan olayları skandal olarak nitelendirerek; "8 Ekim'de  herhangi  bir  Liyakat  sıralamasına  tabi tutulmadan  tepeden inme,  adrese teslim  bir yöntemle  Şube Müdürlüğü  görevine  getirilirse kamu adına yapılan işlerin böyle  sonuçlar doğuracağı  açıktır. Bayramiç Kaymakamlığı  ve şube Müdürü  ses sisteminden kaynaklandığını ve Bayramiç  Belediyesinin sorumlu  olduğunu düşünebilirler. Oysa  o ses  cihazına  hangi  müziği bağlarsanız  o çalar. Törenlerde kullanılacak  tören müziğini  kim  ayarladıysa  sorumlu olan da  odur" ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim