Çanakkale’de koronavirüs vakaları 64’ü bulurken, Koronavirüs kaynaklı ölümler ise 3 olarak açıklanmıştı. Çanakkale’de koronavirüs vakalarının gösterildiği harita biraz daha netleştirildi. Haritada; Çan, Biga, Ezine ilçeleri ile Çanakkale Merkez’de kırmızı işaretler görüldü.

En net açıklama ise Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’dan geldi. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınladığı mesajında Bigalılardan evde kalmalarını isterken; “İlçemizde de artış gösteren koronavirüs vakalarını en aza indirmek hepimizin alacağı tedbirlere bağlıdır” ifadesi dikkat çekti. Başkan Erdoğan kurallara uyulmadığında vaka ve can kayıplarının artacağı uyarısını ise “Mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmanız halinde üzülerek söylüyorum ki ilçemizde hem vaka sayılarımız hem de can kayıplarımız artacaktır” cümlesiyle yaptı.

Bigalıların sokaklarda kalabalıklar oluşturması, hala sosyal mesafe kurallarının yeterince ciddiye alınmaması ise dikkat çekiyor. Alınan tüm önlemlere rağmen özellikle havaların sıcak olduğu günlerde sokaklardaki kalabalıkların dikkat çekici düzeyde olduğu görülüyor.

Biga’da kaç vaka olduğu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, pozitif olduğu belirlenen hastaların Çanakkale ve Çan’daki pandemi hastanelerinde tedavi altına alındıkları biliniyor. Biga’da sağlık çalışanları için KYK’ya bağlı öğrenci yurdu hazırlandı. Sağlık çalışanları yurtta kalmaya başladılar.

Başkan Erdoğan’ın mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İLÇEMİZDE DE ARTIŞ GÖSTEREN…”

Tartışmalı anıt için bir hamle de Demirkol’dan: Hukuki süreç başlıyor Tartışmalı anıt için bir hamle de Demirkol’dan: Hukuki süreç başlıyor

“Değerli hemşehrilerim; İlçemizde de artış gösteren koronavirüs vakalarını en aza indirmek hepimizin alacağı tedbirlere bağlıdır. Sizlerden ricam lütfen evlerinizde kalın. Mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmanız halinde üzülerek söylüyorum ki ilçemizde hem vaka sayılarımız hem de can kayıplarımız artacaktır. 20 yaş altı kardeşlerim, 65 yaş üstü kıymetli büyüklerim ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımdan dışarı çıkma yasağına uymalarını tekrar tekrar rica ediyorum.”

“BUGÜNLERİ DE ATLATACAĞIZ”

“İhtiyaçlarınız için 0286 316 49 64 nolu telefondan Vefa Destek Birimimize ulaşabilirsiniz. Evde sıkılıyorum demeyin, eminim ki hastalığa yakalanmanız halinde evde sıkılmayı 14 gün hastane odasında tek başınıza mücadele etmeye tercih edersiniz. Bu zorlu süreci atlatıp hayallerimize bir an önce kavuşmak için; vakit evde kalma vakti, vakit tedbir alıp kurallara uyma vakti. Lütfen biraz daha sabır Biga’m! Bugünleri de atlatacağız.”

(Haber: Ahmet Tunç)

Editör: TE Bilisim