Biga Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden hatırlatma Biga Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden hatırlatma
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Biga'nın Kemer Köyünde tiyatro, odeion, hamam, oda mezarlar, agora ve dükkânlar, kuzey surları, sevgililer şapeli, güney nekropol ve su kemeri gibi önemli kalıntıları bünyesinde bulunduran Çanakkale’nin Turizmde parlayan yıldızı Parion Antik Kentinde incelemelerde bulundu.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Biga Kaymakamı V. Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, İçdaş Çelik Fabrikalar Direktörü Fuat Erkan Tekin ve İçdaş Bölge İdare Koordinatörü Şerif Mutlu’nun da bulunduğu incelemelerde Vali İlhami Aktaş,  Parion Antik kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş ve kazı heyeti ile bir araya gelerek sohbetti. Daha sonra Parion Antik Kenti kazı çalışmalarında bulunan eserleri inceleyen Vali İlhami Aktaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ve İçdaş desteğiyle 12 ay sürecek kazı çalışmaları hakkında Parion Antik kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Parion Antik Kenti’nin önemli bir Turizm Destinasyonu olduğunu ifade eden Vali İlhami Aktaş, Parion Antik kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş ve kazı heyetine çalışmalarında başarılar diledi.
İÇDAŞ ZİYARETİ
Aynı gün Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Türkiye’nin önde gelen çelik üreticisi İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş’yi ziyaret etti. İlk olarak İçdaş Bekirli Elektrik Santralinde incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş’a, Elektrik Santrali hakkında İçdaş Çelik Fabrikalar Direktörü Fuat Erkan Tekin tarafından bilgi verildi. Ardından İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş’ye geçen Vali İlhami Aktaş, çelikhane ve atölyeleri gezerek incelemelerde bulundu. Çelikhane ve atölye incelemelerinde Vali İlhami Aktaş’a, İçdaş Çelikhane Fabrika Müdürü Eyüp Tan tarafından çalışmalar hakkında bilgi verildi. Çelikhane incelemeleri sonrasında Türkiye’nin en büyük Savaş ve kuru yük gemilerinin inşa edileceği, 370 metre uzunluğunda 70 metre genişliğinde olacak şekilde inşaatı devam “Kızılelma” kuru havuzunda incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş’a, İçdaş Çelik Fabrikalar Direktörü Fuat Erkan Tekin tarafından 128.000 metrekare tesis alanı olan ve 2000 kişiye istihdam sağlayacak Gemi İnşa ve Bakım Havuzu Kızılelma’da; talaşlı imalat atölyesi, saç kesim ve ön boyama atölyesi, blok raspa ve boya atölyesi, blok imalat atölyesi, kumlama ve boyama atölyesi, ısıl işlem atölyesi, CNC atölyesi marangozhane ve kızakların bulunacağı bilgisi verildi. Ardından İçdaş A.Ş. tarafından Biga'da 50 milyon liralık yatırım ile kurduğu 400 bin ton kapasiteye sahip milli tohumları korumak amacıyla kurulan İçdaş Tohum Gen Bankası  Zirai işletmesine geçen Vali İlhami Aktaş’a, İçdaş  Zirai İşletmeler Müdürü Turgut Odabaşı tarafından İçdaş Tohum Gen Bankası  hakkında bilgi verildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat, Biga Kaymakamı V. Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal ve İçdaş Bölge İdare Koordinatörü Şerif Mutlu’nun da bulunduğu ziyaretin sonunda İçdaş Çelik Fabrikalar Direktörü Fuat Erkan Tekin, Vali İlhami Aktaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
KEMER'DE KÖYLÜLERLE SOHBET
Vali İlhami Aktaş, son olarak Kemer Köyünü ziyaret etti. Köy Kahvesinde Köy Muhtarı Veysel Güler ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali İlhami Aktaş, vatandaşlarla bir süre görüşerek sohbet etti. Biga Kaymakamı V. Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal’ın da bulunduğu ziyarette Vali İlhami Aktaş, Kemer Köyü Muhtarı Veysel Güler’den köyün genel durumu, yapılan çalışmalar ile köy halkının talep ve istekleri hakkında bilgiler aldı. Kemer Köyü Muhtarı Veysel Güler ve köy sakinleri köylerini ziyaret etmesinden duydukları mutluluğu ifade ederek, sorun ve taleplerini dinleyen Vali İlhami Aktaş’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim