İlköğretim Haftası nedeniyle TOKİ Hasan Tahsin Günay İlkokulu'nda program düzenlendi. TOKİ Hasan Tahsin Günay İlkokul Müdürü Mehmet Topal, öğretmenler ve öğrenciler Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ile birlikte gelen protokolü kapıda karşıladı. Öğrenciler 'hoşgeldiniz' diyerek Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a çiçek verdi.

Fotoğraf: Biga’da İlköğretim Haftası Kutlandı Fotoğraf: Biga’da İlköğretim Haftası Kutlandı
Fotoğraf: Biga’da İlköğretim Haftası Kutlandı Fotoğraf: Biga’da İlköğretim Haftası Kutlandı

TOKİ Hasan Tahsin Günay İlkokulunda düzenlenen ilköğretim haftası kutlama etkinliğine Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Şoförler Odası Başkanı Sait Tanur, Biga İlçe Spor Müdürü Celal Avcı, TOKİ Hasan Tahsin Günay İlkokulu Müdürü Mehmet Topal, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve TOKİ Hasan Tahsin Günay İlkokul Müdürü Mehmet Topal bir konuşma yaptı. ‘’Türkiye’nin Nihai Hedeflerine Ulaşma Noktasında Kararlılıkla Çalışan Nesil Yetiştirmek Bizlerin Temel Vazifesidir’’ Biga Kaymakamı Erdinç Dolu; ‘’bu yıl eğitim öğretim yılı haftasını coşkulu bir şekilde TOKİ Hasan Tahsin Günay İlkokulu'nda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biga’da 610 derslikte 14 bin 875 öğrencimiz ve 11 bin 137 öğretmenimiz ile birlikte başlayan 2021-2022 eğitim öğretim yılı ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Fotoğraf: Biga’da İlköğretim Haftası Kutlandı Fotoğraf: Biga’da İlköğretim Haftası Kutlandı

Eğitim, insanı birey kimliğine taşıyan gelişmiş, kalkınmış, hedeflerine ulaşmış bir konuma getiren kültür ve diğer temel değerlerinin hem besleyicisi hem de taşıyıcısı olan vazgeçilmez bir kavramdır. Eğitim olmazsa, olmazımızdır. Aynı zamanda eğitim ekonomik ve sosyal kalkınmanın temelidir. Cumhuriyetimizi ve ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimi, onların her türlü kutsal, fiziksel, bedensel donanımı bizler için hayati önem taşımaktadır. Gençlerimizi yarına hazırlarken; geçmişini bilen, bugününü anlayan, geleceği yönelik kararlı tutum çalışan, özgüveni yüksek, Türkiye’nin nihai hedeflerine ulaşma noktasında kararlılıkla çalışan nesil yetiştirmek bizlerin temel vazifesidir. Bildiğiniz gibi eğitimdeki her hamle ilerleme uluslararası rekabetin en önemli göstergesidir. Bizler de bu amaçla devlet olarak her yıl bütçede en büyük payı eğitime ayırarak, çocuklarımızın haksız rekabete maruz kalmadan eğitimlerine devam etmeleri için seferber oluyoruz. Biliyoruz ki çağdaş uygarlıklar seviyesinin üzerine çıkmak ancak iyi kaliteli eğitimle mümkündür.

Müdür Bilen, eğitim yatırımlarını yerinde inceledi Müdür Bilen, eğitim yatırımlarını yerinde inceledi
Fotoğraf: Biga’da İlköğretim Haftası Kutlandı Fotoğraf: Biga’da İlköğretim Haftası Kutlandı

2021-2022 eğitim öğretim yılında bizlerin geleceği olan evlatlarımızı fedakâr öğretmenlerimize emanet ediyor, eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, ailelerimize, idarecilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını dileyerek, başarı dileklerini iletiyorum" dedi. ‘’Sevgili Öğrenciler Başarılarınız Daim Olsun İlköğretim Haftanız Kutlu Olsun’’ TOKİ Hasan Tahsin Günay İlkokul Müdürü Mehmet Topal; ‘’2021-2022 eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını dilerim. Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve velilerimizin sevincine yürekten katılıyorum. Bugün ülkemizin dört yanında olduğu gibi ilçemizde de yüz yüze eğitime başlamanın aynı zamanda da geleceğimizin teminatı fidan misali öğrencilerimize ilk can suyu olarak eğitim vermeye başlayacağımız ilköğretim haftasını kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Fotoğraf: Biga’da İlköğretim Haftası Kutlandı Fotoğraf: Biga’da İlköğretim Haftası Kutlandı

Büyük Atatürk’ün söylediği gibi ilköğretim meselesi demek, vatan, millet ve bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi bir millet için, bağımsızlık ve var olma meselesidir. Bu manidar sözlerin ışığında ve milli eğitimin amaçları doğrultusunda yürüyeceğimizden ve bizlere emanet edilen öğrencilerimizi en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olabilirsiniz. Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmak için, var gücümüzle çalışacağız. 2021-2022 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Fotoğraf: Biga’da İlköğretim Haftası Kutlandı

Editör: TE Bilisim