Çanakkale tüm kurumları ile hem vatandaşları sağlıklı bir şekilde tahliye etmeye hem de yangını söndürmek üzere seferber olmuş durumda. Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada; “İlimiz merkez ilçesi Dardanos mevkii Çınarlı Köyü’nde meydana gelen yangına; Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye, AFAD ve Jandarma ekipleri sevk edilmiştir” bilgisini verdi.

“7 UÇAK 6 HELİKOPTERLE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Çanakkale Valiliği yayınladığı açıklamada; an itibarıyla yangına: havadan: 7 uçak, 6 helikopter, karadan 45 arazöz, 14 itfaiye aracı, 5 dozer ve 455 personel ile aktif olarak müdahale edildiğini açıkladı. 14 vatandaşında yangından etkilenerek hastaneye kaldırılarak tedavilerine başlandığı belirtildi.

5 BÖLGE TAHLİYE EDİLDİ

Yangın nedeniyle; ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi, Jandarma Güzelyalı Kampı, Çamlıbel Sitesi, Doğa Konakları Sitesi ve Deniz POEM’lüğünün tedbir amaçlı tahliye edildiği açıklandı.

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARILAR

Çanakkale Valiliği yangın nedeniyle paniğe kapılan vatandaşlara yönelik de önemli uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada; “Yangına havadan ve karadan müdahaleye devam edilmekte olup, sahadaki ekiplerimiz yangını kontrol altına almak için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Vatandaşlarımızın yangın bölgesine yaklaşmamaları, trafiği meşgul etmemeleri, ekiplerin çalışmalarını engelleyecek davranışlardan kaçınmaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları önem arz etmektedir” denildi.

Şadan Doğan’dan Milletvekili Ayhan Gider’e teşekkür
Şadan Doğan’dan Milletvekili Ayhan Gider’e teşekkür
İçeriği Görüntüle

(Haber Merkezi)