KARABİGA – Karabiga Belediyesi, çarşı merkezindeki yaya ve araç trafiğini düzenlemek amacıyla başlattığı üstyapı çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Ahmet Elbi, beraberindeki meclis üyeleriyle birlikte uygulama alanında incelemelerde bulunarak teknik ekipten bilgi aldı.
10 Bin Metrekarelik Kaldırım Çalışması
Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda, çarşı merkezindeki ana arterler ve bağlantılı sokaklarda yaklaşık 10 bin metrekarelik kaldırım taşı döşemesi gerçekleştiriliyor. Yenilenen kaldırımların modern aydınlatma sistemleriyle desteklendiği ve yaya güvenliğinin artırılmasının hedeflendiği bildirildi.
Trafik Yoğunluğuna İki Yeni Otopark
Çarşı merkezindeki park sorununu ve trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla mülkiyeti belediyeye ait iki farklı alan otopark olarak düzenlendi. Araç park yerlerinin çizgilerle belirlendiği alanlar, ücretsiz olarak hizmete sunuldu. Çalışmalar kapsamında yol akslarındaki araç park düzeni de yeniden yapılandırıldı.
Başkan Elbi: "Gelecek Odaklı Planlama Yapıyoruz"
Çalışmaların yerinde incelenmesinin ardından açıklamada bulunan Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, projeyle çarşı merkezine kurumsal bir kimlik kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.
Elbi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Karabiga’da sadece bugünü değil, geleceği de planlayarak hareket ediyoruz. Yeni yol düzenlemeleriyle birlikte güvenli kaldırımları hayata geçiriyoruz. Otopark düzenlemeleri ve aydınlatma çalışmalarıyla trafik yoğunluğunu azaltmayı, yaya güvenliğini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Araç yerlerinin çizgilerle belirlenmesi ve ücretsiz otopark imkanıyla bölgedeki karmaşayı sona erdiriyoruz. Düzenli ve güvenli sokaklar için sahadaki çalışmalarımız devam edecek."
Belediye ekipleri, üstyapı çalışmalarının planlanan takvim dahilinde tamamlanarak çarşı merkezinin tamamen trafiğe ve yaya kullanımına uygun hale getirileceğini kaydetti.
(Haber Merkezi)









