12 Mart İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 102’inci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde Biga Kampüs Koleji’nin idaresinde düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, Biga İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüseyin Servi, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“RAHMET VE MİNNETLE…”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Biga Kampüs Koleji Müdürü Hasan Hüseyin Sargın yaptı. Mehmet Akif Ersoy’u anlatan Sargın konuşmasında; “Mehmet Akif Ersoy'u anlamak ve anlatmak için bir aradayız. İstiklal Marşı şairimiz Akif'in yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını kullanan ve ateşleyen İstiklal Marşımızın Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün de bulunduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102’nci yılında cumhuriyetimiz dimdik ayaktadır. Hepsinin ruhları şad olsun. Akif'i sınırlı zamanlara sığdırmak zor olsa da bu kısa sürede bunu başarmaya çalışacağız. İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy kendisini vatanına, milletine adamış, vatanını, dinini, milletini her şeyden üstün tuttuğunu gerek yaşantısından gerekse eserlerinde göstermiş bir şahsiyettir. Milletin geleceği için gençlerin de bu şuurda yetişmesini istemiştir. En sıkıntılı olduğu dönemde ödülü kabul etmeyen, zaman zaman arkadaşının muşamba pardösüsünü ödünç giyen Akif'i, istiklal Marşı'nın kabulünün 102’nci yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

SÜRECİN ÖYKÜSÜ ANLATILDI

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan program ödül töreni ile devam etti. Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kampüs Kolejinin düzenlendiği Akif’in Kaleminden Bir Milletin Destanı adlı gösteri yoğun ilgi ile izlendi. Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı, 102 yaşında. Mehmet Akif Ersoy, milletin hissiyatına tercüman olup milli mücadele ruhunu kaleme aldı. Türk milletinin kurtuluş mücadelesini anlatan eser 12 Mart 1921'de Meclis'te kabul edildi. İşte Mehmet Akif'in yazdığı şiirin İstiklal Marşı unvanına eriştiği o sürecin öyküsü anlatıldı. Gösterinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

(Haber: Ahmet Tunç)

mehmetakifersoy15

mehmetakifersoy16

mehmetakifersoy13

mehmetakifersoy12

mehmetakifersoy11

mehmetakifersoy10

mehmetakifersoy9

mehmetakifersoy8

mehmetakifersoy6

mehmetakifersoy7

Tevfik Emin Başarır İlkokulu Öğrencilerinden Huzurevi Ziyareti Tevfik Emin Başarır İlkokulu Öğrencilerinden Huzurevi Ziyareti

mehmetakifersoy5

mehmetakifersoy4

mehmetakifersoy3

mehmetakifersoy2

mehmetakifersoy1

Editör: Ahmet Tunç