“Çanakkale Ruhu, Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Edecek” “Çanakkale Ruhu, Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Edecek”
İstanbul’da Silivri merkezli 5.8 şiddetindeki deprem, yakın dönemde kaydedilen en sarsıcı sallantı olarak endişe yaratmıştı. Son günlerde artan depremler ve deprem uzmanlarının uyarıları sonrası toplanma alanları daha bir önem kazandı. Vatandaşlar da 'Peki Biga depreme hazır mı?', 'Deprem toplanma alanları ne durumda?' sorularını sık sık dile getirmeye başlamışlardı.
Biga Belediyesi, vatandaşların olası bir afet ya da acil durumda toplanacakları alanları bilmesi ve alanların kolay bir şekilde bulabilmesi için AFAD işbirliğiyle çalışma hazırladı. 2018 yılı Aralık ayında tabelaların yerleştirilmesi tamamlanan ve ardından barkod, uydu görüntüsü ve gerçek yer fotoğrafının tamamlanmasıyla çalışma ilgili Biga Belediyesi'nden bir açıklama yayınlandı.
 
Açıklamada; "Bga’nın deprem bölgesinde yer alması sebebiyle afet sonrası acil toplanma alanlarının da bilinmesi büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Biga’da belirlenen 27 toplanma alanının ilçede yaşayan vatandaşlarca bilinmesi, daha kolay ulaşılabilmesi için bir çalışma hazırlandı. Vatandaşlara en yakın toplanma alanını Biga Belediyesi’nin web sayfasından ve sosyal medya hesabı Instagram’dan öğrenebilirsiniz." ifadelerine yer verildi.
 
MARMARA DEPREMİ HATIRLATMASI
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise “Her an bir deprem gerçeğiyle yaşıyoruz. İlçemiz 5 Temmuz 1983’te deprem felaketi yaşamış ve beş vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yine 1999 Marmara Depremi’ni bölgemiz şiddetli şekilde hissetmişti. Elbetteki geçmişimiz ve günümüzle birlikte Biga’mız ve bölgemizde meydana gelen her depremden sonra alınması gereken tedbirler ve deprem toplanma alanları bir kez daha önemiyle aklımıza geliyor” dedi.
 
"ALANI GÖRMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUZ"
Bigalı hemşehrilerinin kendilerine en yakın toplanma alanlarını öğrenmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Erdoğan, “Toplanma alanları deprem başta olmak üzere olası bir afet sonrasında vatandaşlarımızın ilk korku ve panik halini atlatabilmeleri, yakınları ile buluşabilmeleri ve başta Belediyemiz olmak üzere yetkililer tarafından sağlıklı bilgilendirmeye ve acil lojistiğe erişebilmeleri adına büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Belediyemiz tarafından barkod, uydu görüntüsü ve gerçek yer fotoğrafı çalışması hazırlandı. Her toplanma alanına tabelamızı yerleştirdik. Kıymetli hemşehrilerimiz yaşadığı mahalle veya sokaktaki Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları’na resmi web sitemiz biga.bel.tr adresini ziyaret ederek veya sosyal medya hesabımız Instagram’ın öne çıkarılan hikayelerinden ulaşabilirler. Ya da web sitemizden görselleri akıllı telefonlarına indirebilirler. Ben hemşehrilerime kendilerine en yakın alanı bir kez olsun görmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim