29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Yürüyüşü ile tamamlandı. Cumhuriyet Yürüyüşü saat 19:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda başladı ve Atatürk Kültür Merkezi’nde sona erdi. Siyasi parti ilçe başkanlarının da bir arada yer aldığı yürüyüşte dev Türk Bayrağı açıldı. Yürüyüş "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz!", "Türk'üz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz!" sloganları eşliğinde devam etti. Yürüyüşü evlerinin pencere ve balkonlarından izleyen vatandaşlar da alkış tutarak destek verdi.

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU

Biga Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 96’ıncı kuruluş yıldönümü etkinleri kapsamında 29 Ekim Salı günü saat 12:15’te şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu. Programa Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Kaymakamı Mustafa Can ve vatandaşlar katıldı. Mevlitte başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize dua edildi. Öğle namazının ardından vatandaşlara ikramda bulunuldu.

Biga’da hastalık kontrolleri devam ediyor Biga’da hastalık kontrolleri devam ediyor

GURUR VE HÜZÜN BİR ARADA YAŞANDI

Yürüyüşün ardından, saat 20:30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde "Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları" isimli belgesel tiyatro oyunu sahnelendi. Biga Belediyesi’nin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında vatandaşlarla buluşturduğu tiyatro oyununda Türkiye’nin destansı varoluşundaki cesur kadınları anlatıldı.

Coşkunun, gururun ve hüznün bir arada olduğu ve yoğun alkış alan tiyatro oyununun sonunda yaptığı konuşmada Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan; “Milli Mücadele zamanında atalarımızın yaşamış olduğu zorlukları, duyguları biz de bu akşam yaşadık. Bigalı olarak Milli Mücadele’de daha farklı bir duygu yaşıyoruz. Çünkü iki sancak yere düşmedi. Biri Kudüs sancağı diğeri ise Biga sancağıdır. Aynı zamanda Mehmetçiğimizin adını aldığı Mehmet Çavuş’muzun Bigalı. Biz tarihimiz ve kahraman ecdadımızla gurur duyuyoruz. Bu vatanın evlatları olarak inşallah birlik ve beraberlik içinde daha çok çalışıp muasır medeniyetler seviyesine yürüyeceğimizden hiçbri endişem yok. Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları tiyatro oyununu yazan araştırmacı yazar sayın İlknur Bektaş’a, oyunun yönetmeni Kerim Kabalcı’ya, tiyatro oyuncularına, kıymetli Bigalı hemşehrilerime çok teşekkür ederim” dedi.

(Haber: Çiğdem Özden Demiray)

Editör: TE Bilisim