Koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl okul bahçelerinde değil evlerde yapılacak. Biga’da da 23 Nisan programı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl coşkusunu TRT EBA TV ekranları aracılığıyla her eve taşımak için bayrama özel bir kutlama programı hazırladığını bildirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Yayını’nda yarışma, çizgi film, gösteri, müzik, sihirbazlık, gölge oyunu, çocuklardan gelen mesajlar olacak. Bayram öncesinde TRT EBA TV’de evleri süslemek için öneriler de yer alacak. 23 Nisan sabahı kutlamalar Bakan Selçuk’un 08.30’da tüm çocuklar adına Anıtkabir’e Ulu Önder Atatürk’ün huzuruna çıkmasıyla başlayacak. EBA’da kutlamalar 09.30’da, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp tüm gün sürecek.

BİGA’DA 23 NİSAN PROGRAMI

Biga’da kutlanacak 23 Nisan programı güncellendi. Biga Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yeni program şöyle paylaşıldı: Çelenk sunumu, Biga Cumhuriyet Meydanı’nda kısıtlı katılımla saat 09:00’da başlayacak. Saat 09:30’da TRT Eba Tv’de tüm çocuklar televizyon karşısına geçecek ve 100’üncü yıl özel programını izleyecekler. Saat 13:00’te okulların ve belediye hoparlörlerinden 100’üncü Yıl Marşı seslendirilecek. Saat 13:40’ta öğrenciler tarafından balkonlardan ‘23 Nisan Kutlu Olsun’ şarkısı seslendirilecek. Saat 15:00’te kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçların konvoyu gerçekleştirilecek. Saat 21:00’de ise TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un çağrısıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Biga’da da halk balkonlara davet edilecek ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunacak.

Kaymakam Dolu’dan yaralı üsteğmene moral ziyareti Kaymakam Dolu’dan yaralı üsteğmene moral ziyareti

Editör: TE Bilisim