Ceylan en zor soruları yanıtladı! Ceylan en zor soruları yanıtladı!
Biga'da uzun yıllardır gazetecilik mesleğini yerine getiren, Biga'nın en deneyimli ismi olan Ferit Kavas, bizim deyimimizle Ferit ağabey, yakalandığı koronavirüs belasından kurtulamayarak bugün yaşamını yitirdi. Biga'da Hamdibey Mahallesi Sümbül Sokak'taki evinden alınan cenazesi, Savaşatepe Köyü'nde kılınan cenaze namazının ardından Savaştepe Köyü Mezarlığı'na defnedildi.
Biga ve Çanakkale'nin yakından tanıdığı Kavas'ın cenazesi yoğun protokol katılımıyla da dikkat çekti. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş'ın da katıldığı cenaze törenine Biga ve Çanakkale siyasetinden ve kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda önemli isim katıldı. Ferit ağabeyi sevenleri ve ailesi dualarla ebediyete uğurladı. Pandemi sürecinde de çalışmayı bırakmayan Ferit ağabey, 2021 yılının son günlerinde, 25 Aralık'ta, rahatsızlanarak Biga Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp yoğun bakıma alınmıştı. Bir süre entübe olan Ferit ağabey, yaşam mücadelesine daha fazla dayanamayarak hayatını kaybetti.
Pandemi sürecinde elinde kolonya, ağzında çift maskeyle; "Maskelerinizi çıkarmayın" sözleriyle çok dikkat etmesine rağmen koronavirüse yakalanması ise herkesi üzdü. Ferit ağabeyi çok kalabalık bir şekilde kılınan cenaze namazında sevenleri yalnız bırakmadı. Ferit ağabey babacan tavırları ve gösterdiği ağabeyliği ile hafızalarımıza kazındı. Ölümün iyiliğinden güzelliğinden bahsetmek pek mümkün değil. Ancak meslek büyüğümüz ve sıkça bir araya geldiğimiz bir ağabeyi kaybetmek ise derinden üzüntü verici.
Biga'da protokol gazeteciliğinin en güzel örneğini sergileyen Ferit ağabeyi unutmayacağız. Ferit ağabeyle birlikte, gazeteciler olarak bir ziyaret sonrası son çektirdiğimiz fotoğrafı da geleceğe anı olarak kalması amacıyla paylaşıyoruz.
Biga Medya Lokum gazetesi olarak Ferit ağabeye Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve basın camiasına ise baş sağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin. Güle güle Ferit ağabey!    

Editör: TE Bilisim