Biga Belediyesi bünyesinde eğitim veren beş kreşten anasınıfı eğitimini tamamlayan 143 öğrenci, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle keplerini atarak mezuniyet sevinci yaşadı.
Biga Belediyesi bünyesinde bulunan 5 adet kreşin bu yıl anasınıfı eğitimini tamamlayan 143 öğrencinin mezuniyet töreni, Atatürk Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşti. Hamdi Gençoğlu Kreşi, Atatürk Kültür Merkezi Kreşi, Eczacı Zübeyde Hanım Kreşi, Cumhuriyet Kreşi ve Alişdede Kreşi anasınıfı öğrencilerinin mezun olduğu programa; Biga Belediye Başkanı Alper Şen, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Demir, Biga Belediyesi Meclis Üyeleri Birol Özlenir ve Mehmet Onur Gelmez, okul müdürleri, veliler ve çok sayıda misafir katıldı.
BAŞKAN ŞEN'DEN MEZUNİYET MESAJI
Mezuniyet töreninde bir konuşma gerçekleştiren Biga Belediye Başkanı Alper Şen, "Kıymetli hemşehrilerim, bu güzel çocuklarımızın anneleri babaları, dedeleri nineleri hepiniz hoş geldiniz. Kreşlerimizin bu tip programlarına katıldığımda o kadar mutlu oluyorum ki. Bu sene itibariyle önce 23 Nisan'la başladık, şimdi de 5 yaş öğrencilerimizi başka bir eğitim seviyesine yolcu ediyoruz. Bunların sayısının artması, çocuklarımıza sahip çıkmamız, annelerin babaların bu yoldaki ilk adımlarına, mutluluklarına ortak olacak şekilde birtakım işlerde yer almak beni görev sürem boyunca en çok heyecanlandıran ve en fazla mutlu eden işlerden bir tanesi. Bunu artırmak adına da çalışmalarımız ve yatırımlarımız aynen devam ediyor. Umarım biraz sonra sahnede göreceğimiz pırıl pırıl evlatlarımızın her mezuniyetleri bugünkü kadar güzel ve kutsal olur. Bu memlekete, bu millete doğru hizmetler verebilecek, eğitim hayatlarını tamamlayabilecek işlerin içerisinde olurlar. Ne mutlu, ben de bir on sene önce buna benzer duyguları yaşamıştım, sizlere de bugün nasip oluyor. Umarım çok daha iyilerini, çok daha heyecanlılarını çocuklarımızla birlikte bu bayrak altında, Atatürk’ün izinde kutlamak hepimize nasip olur." diyerek duygularını ifade etti.
MİNİKLERİN KEP ATMA COŞKUSU
Mezuniyet belgelerini alan minik öğrenciler, ilkokula başlamanın heyecanı ve mutluluğuyla keplerini attılar ve doyasıya eğlendiler.
(Haber: Ahmet Tunç)
















