Çanakkale Savaşları'nın ilk kahramanı olan Bigalı Mehmet Çavuş, 111 yıl önce 4 Mart 1915'te Seddülbahir çıkarmasında gösterdiği eşsiz direnişle bir kez daha hafızalarda tazelendi. 15-20 kişilik askeriyle İngiliz birliklerine karşı destansı bir mücadele veren Mehmet Çavuş'un torunları ve Bigalı öğrenciler, kahramanlığın yazıldığı topraklarda bir araya geldi. Bigalı Mehmet Çavuş Derneği'nin girişimleriyle gerçekleşen programa Bahçeli Köyü'nden yoğun katılım oldu.
BİGALI MEHMET ÇAVUŞ VE SİLAH ARKADAŞLARI UNUTULMADI
Seddülbahir çıkarması sırasında bir yandan gemilerin bombardıman ateşi diğer yandan makineli tüfek ve İngiliz askerlerinin saldırısına karşı koyan Mehmet Çavuş, silahının mekanizması bozulunca istihkâm küreğiyle düşmana saldırarak tarihe geçmişti. Bu şanlı direnişin yıl dönümünde, Mehmetçik isminin ilham kaynağı olan kahraman asker ve silah arkadaşları için dualar okundu. Katılımcılar, Mehmet Çavuş'un yaralı haliyle bile cepheye dönme azmini bir kez daha yerinde idrak etti.
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ
Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen isimlere teşekkürlerini ileten Bigalı Mehmet Çavuş Derneği Başkanı Necdet Özer, şu ifadeleri kullandı:
"Bigalı Mehmet Çavuş'un kahramanlık destanını yazdığı yerde yani Seddülbahir kalesinde her sene olduğu gibi bu senede torunlarının geniş katılımıyla ve Bigalı öğrencilerimiz ile birlikte tekrardan andık. Bu organizasyonda bizlerden desteğini esirgemeyen Tarihi Alan Başkanımız Sayın İsmail Kaşdemir'e, Biga Belediye Başkanımız Sayın Alper Şen'e , Biga Kent Konseyi Başkanı Sayın Ergün Erkap'a ve Çanakkale turizm tanıtma derneğine teşekkür ederiz."
(Haber: Ahmet Tunç)








