Çardak Feribot İskelesinin kullanım izninin sona ermesi nedeniyle kapatılmıştı. GESTAŞ A.Ş yayınladığı açıklamada iskelenin çürük ve emniyetsiz olarak tanımlanması dikkat çekmişti. Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci yayınladığı açıklamada; İskele’de her türlü kontrollerin Kullanım İzni almak için yapıldığını, olumsuz bir duruma rastlanmadığını açıkladı. Başkan Semerci “İskele’de 100’e yakın vatandaşımız istihdam ediliyor, iskelenin en kısa zamanda çalışmaya başlayacağına inanıyoruz” dedi.

Çardak İskelesinin kapatılması ile ilgili açıklama yayınlayan Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Kullanım İzni süreci için gerekli tüm başvuruların yapıldığını ancak onayın geciktiğini açıkladı. Semerci açıklamasında “Çardak Feribot İskelesi gibi, GESTAŞ’a ait Gelibolu ve Çanakkale feribot iskeleleri dahil iskelelere İşletme izin belgeleri 1 yıl süreli verilmektedir. Biz de gerekli izinleri almak üzere 12.04.2022 tarihinde Ankara Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'ne başvurumuzu yaptık. Bakanlık; Çanakkale Liman Başkanlığına gerekli kontrol ve denetimleri yapmak üzere görevlendirmiş ve 31.05.2022 tarihinde İskelemize gelerek her türlü kontrol ve denetlemeler başarılı bir şekilde geçilmiş olup Ankara Bakanlığa olumlu görüşleriyle beraber, onay için gönderilmiştir” bilgisini verdi.

“ESKİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ; ANCAK ÇÜRÜK VEYA EMNİYETSİZ DEĞİLDİR”

Çardak İskelesinin çok eski bir iskele olduğunu kabul eden Başkan Semerci, ancak iddia edildiği gibi iskelenin çürük veya emniyetsiz olduğu iddialarını ise red etti. İskelenin yenilenmesi için 2020 yılında müracaat ettiklerine dikkat çeken Başkan Semerci; “Şuan için İskelemiz; bakanlıktan olumlu veya olumsuz yazı gelmediği için tedbir amaçlı, Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından geçici olarak işletmeye kapatılmıştır. İskelemizin eski olduğunu biliyoruz, lakin çürük veya emniyetsiz değildir, buna dair herhangi bir rapor yoktur. Bizler yaptığımız işin, ciddiyetinin ve hayati önem taşıdığının farkındayız. İskele yenilemesi hakkında kısa bir bilgi de vermek istiyorum. İskeleyi yenilemek adına ilgili bütün kurumlardan izinleri alarak projelerimizi 05 Kasım 2020 tarihinde Bakanlığa sunduk ve onay beklemekteyiz” dedi.

“BÖLGE İÇİN ÇOK BÜYÜK İSTİHDAM KAYNAĞIDIR”

Çardak İskelesinde 100’e yakın kişinin çalıştığına dikkat çeken Başkan Semerci; “Gerekli onaylar alındıktan sonra en kısa zamanda iskele inşaatına da başlanacaktır. Gelibolu-Çardak hattında, gemi ve iskeleler dahil 100’e yakın vatandaşımız çalışmaktadır. Bölge için çok büyük bir istihdam kaynağıdır. Bizler iskelenin devamlı kapanacağını asla düşünmüyoruz, en kısa zamanda işletme izin belgemizin gelmesini ve derhal çalışmaya başlayacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

WhatsAppZImageZ2022-06-17ZatZ22.29.291

NE OLMUŞTU?

“57’nci Alay Yürüyüşüne Davetlisiniz” “57’nci Alay Yürüyüşüne Davetlisiniz”

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesinde Trafik Komisyonu kararı doğrultusunda, Geyikli-Bozcaada arasındaki feribot hattında, 19-32 kişilik midibüs ve otobüs tipi araçların geçişleri yaz sezonu boyunca yasaklandı. TIR, kamyon ve iş makinesi tipindeki araçlar ise pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri geçiş yapabilecek. Karar, 17 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olacak.

ÇARDAK İSKELESİ KULLANIMA KAPANDI

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firmasından yapılan açıklamada, Çardak Feribot İskelesi'nin kullanım izninin sona ermesi nedeniyle, Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından kullanıma kapatıldığı bildirildi. Bu nedenle, Çardak- Gelibolu hattındaki feribot seferleri durdu. Lapseki- Gelibolu hattındaki feribot seferleri ise devam ediyor.

Gestaş firmasından yapılan açıklama da şu ifadeler yer aldı; "Çardak Feribot İskelesi, kullanım izninin sona ermesi nedeniyle, Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından kullanıma kapatılmıştır. Gelibolu İskelesi'nden gerçekleştirilen tüm seferlerimiz, Lapseki'ye yapılmaktadır. Anadolu yakasından Boğazı geçişte ise Çardak İskelesi'nden seferler yapılamamakta, tek geçiş noktası olarak Lapseki İskelesi kullanılmaktadır."

(Haber Merkezi)

Editör: Ahmet Tunç