Eğitim İş Sendikası Biga Temsilciliği tarafından düzenlenen yıl sonu dayanışma yemeğinde eğitim emekçileri, basın mensupları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya geldi. Gecede açılış konuşmasını yapan Eğitim İş Biga Temsilcisi Ali Çetin, sendikal mücadele ve kararlılık vurgusu yaptı.
SENDİKA VE PROTOKOL BİR ARADA
Eğitim İş Sendikası, eğitim emekçileri ve misafirleri için geleneksel hale gelen yıl sonu dayanışma yemeğini gerçekleştirdi. Etkinliğe Çanakkale Şube Başkanı Serkan Serbes ile yönetim kurulu üyeleri Emrah Karahan, Yaşar Bozdemir ve Mehmet Kurt katılım sağladı. Düzenlenen yemekte Biga Kent Konseyi Başkanı Ergün Erkap ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı. Ayrıca Biga basınının temsilcileri de geceye iştirak etti.
EMEKLİ ÖĞRETMENE PLAKET TAKDİMİ
Etkinlik kapsamında, emekli olan öğretmen Sibel Demirhan'a Türk eğitimine ve sendikaya sağladığı katkılardan ötürü bir plaket verildi. Plaketi vermek üzere davet edilen Çanakkale Şube Başkanı Serkan Serbes, Demirhan'a plaketini takdim ederek yeni hayatında mutluluklar diledi. Ayrıca, önümüzdeki hafta yapılacak Kent Konseyi seçimlerinde yeniden aday olan Ergün Erkap ve ekibine ile yeni dönemde yönetim kuruluna aday olan Eğitim İş Biga Temsilciliğinin önceki dönem temsilcilerinden Nuri Bilir'e seçim sürecinde başarı dilekleri iletildi.
Biga Kent Konseyi Başkanı Ergün Erkap da Eğitim İş Biga Temsilciliğine Türk Bayrağı hediye etti.
EMEK VE HAK MÜCADELESİ VURGUSU
Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim İş Biga Temsilcisi Ali Çetin, geride bırakılan yılın emek mücadelesi açısından hem zorluklarla hem de kararlı duruş sayesinde elde edilen kazanımlarla geçtiğini ifade etti. Çetin, sendikal dayanışmaya dikkat çekerek, "Örgütlü toplum, adaletin ve demokrasinin teminatıdır. Bizler, masada ve sahada hakkımız olanı alabilmek için verdiğimiz mücadelede bir an olsun geri adım atmadık ve atmayacağız." ifadelerini kullandı. Gelecek yılda da iş yerlerinde hak aramaya ve seslerini duyurmaya aynı inançla devam edeceklerini belirten Çetin, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Çanakkale Şubesine, yönetim kuruluna ve tüm üyelere teşekkürlerini sundu.
Gecede sanatçı sahne alırken, sendika üyeleri doyasıya eğlendiler.
(Haber: Ahmet Tunç)


















