Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden grup lideri kulüplerin başkanları, 2025-2026 sezonunda uygulanan yeni sisteme itiraz ederek liderlerin doğrudan 3. Lig’e yükselmesi gerektiğini savundu. Ortak açıklamada, mevcut sistemin adalet duygusunu zayıflattığı vurgulandı.

ADALETLİ REKABET VURGUSU

Balıklıçeşmespor yarı finalde Küçükkuyu Gençlerbirliği ile karşılaşıyor
Balıklıçeşmespor yarı finalde Küçükkuyu Gençlerbirliği ile karşılaşıyor
İçeriği Görüntüle

Türk futbolunda adil rekabetin korunması ve sezon boyunca sergilenen performansın ödüllendirilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, grup liderlerinin eleme sistemine dahil edilmesinin bir yıllık emeği riske attığı ifade edildi. Kulüp başkanları, "Mevcut sistemde lider takımların dahi eleme sistemine dahil edilmesi, bir sezonluk istikrarlı başarının tek maçlara indirgenmesi anlamına gelmektedir" ifadelerini kullandı.

SİSTEMİN DEĞİŞTİRİLMESİ TALEP EDİLDİ

Açıklamada, Türkiye liglerinde benzeri olmayan bu uygulamanın sportif başarı ile sonuç arasındaki bağı zayıflattığı belirtildi. Grup liderlerinin doğrudan üst lige çıkması istenirken, play-off sisteminin ek kontenjanlar için kullanılması önerildi.

BİGASPOR’DAN DESTEK

Bölgesel Amatör Lig’de grubunda lider pozisyonda bulunan Bigaspor da hazırlanan bu ortak metne imza atarak taleplerini dile getirdi. Kulüp başkanları, alt liglerin daraltılması yerine daha sürdürülebilir bir lig yapısı kurulması çağrısında bulunarak açıklamayı sonlandırdı.

(Haber: Ahmet Tunç)