Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ve Meclis Başkanı Tevfik Başarır öncülüğündeki oda heyeti; Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Biga Belediye Başkanı Alper Şen, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Kocabay ve Gümüşçay Belediye Başkanı Hasan Kırım’ı makamlarında ziyaret etti.

Yeni dönemin hayırlı olması temennilerinin iletildiği ziyaretlerde, kurumlar arası iş birliği, ortak akıl kültürü ve Biga’nın ekonomik kalkınma hedefleri ele alındı. Ziyaretlerde Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Meclis Başkanı Tevfik Başarır ve beraberindeki heyet; Biga Fuarı’nın 20’nci yılına özel hazırlanan PTT Hatıra Pulu hediye ettiler.

BİGA'NIN BÜYÜK PROJELERİ İÇİN İSTİŞARE VE İŞ BİRLİĞİ
Protokol ziyaretlerinde Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni dönemde de kararlılıkla takibini sürdüreceği stratejik yatırımlar detaylı şekilde görüşüldü.

Görüşmelerde; Biga Yat İhtisas Serbest Bölgesi, Karabiga Konteyner Limanı, Biga Organize Sanayi Bölgesi (OSB) genişleme sahası altyapı çalışmaları, OSB bünyesinde planlanan OSB Kreşi, OSB Meslek Yüksekokulu (OSB MYO), OSB'nin elektrik ve doğalgaz bağlantı süreçleri ile Araç Muayene İstasyonu’nun Biga’ya kazandırılması konuları öncelikli gündem maddeleri oldu.

Ayrıca Biga Fuarı’nın geleceği, Biga iş dünyasının gelecek planlamaları ve ilçe ekonomisinin mevcut durumu masaya yatırıldı.

KURUM AMİRLERİ VE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR
Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ve Meclis Başkanı Tevfik Başarır, Biga’nın kalkınması için tüm kamu kurumları ve yerel yönetimlerle tam bir uyum ve koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceklerini belirterek, nazik ev sahiplikleri ve Biga'nın geleceğine sundukları değerli katkılar için Kaymakam Ercan Kayabaşı’na, Belediye Başkanı Alper Şen’e, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Kocabay’a ve Gümüşçay Belediye Başkanı Hasan Kırım’a teşekkür etti.

Ziyaretler sonrası konuşan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan; “Yeni dönemimizin başlamasıyla birlikte Meclis Başkanımız Tevfik Başarır, Meclis Divanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikt bugün Biga Kaymakamımıza Ercan Kayabaşı, Biga Belediye Başkanımız Alper Şen, Biga Cumhuriyet Başsavcımız Ahmet Kocabay, Gümüşçay Belediye Başkanımız Hasan Kırım’ı ziyaret ettik. Karabiga Belediye Başkanımız Ahmet Elbi Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı’nda bir toplantıya davet edildiği için kendisini daha sonra ziyaret edeceğiz. Biga olarak büyük yatırımların hayata geçmesi için büyük bir mücadele vermek zorundayız. Biz de Biga iş dünyasının temsilcileri olarak tüm kamuoyunu bu doğrultuda bir araya getirmekle yükümlüyüz. Bu sorumluluğumuzun gereği olarak da çalışmalarımıza başladık. Hem nezaket ziyareti yaptık, hem de yatırımlarla ve çalışmalarla ilgili Biga iş dünyası olarak beklentilerimizi ve planlarımızı paylaştık. Tüm ziyaretlerde bizleri büyük bir nezaketle karşılayan tüm başkan ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bizler Biga’mız için büyük bir gelecek hayali kurduk ve bugün bir bir kurduğumuz tüm hayaller gerçek oluyor. Bizler de emeklerimizin karşılığını gördükçe mutlu oluyoruz. Hep birlikte ortak akıl ile Biga’nın güçlü geleceğini inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ZİYARETE GENİŞ KATILIM SAĞLANDI
Biga TSO heyetinin protokol ziyaretlerine; Meclis Başkan Yardımcıları Beyhan Var ve Serkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ergin Sezen, Görkem Deniz, Serdinç Gündüz, Erhan Baş, Süleyman Süle ve İlhan Karapınar, Genel Sekreter Dilay Şen Bitirim ile Basın Danışmanı Ahmet Tunç katıldı.

Güney Marmara'nın en büyük buluşması: 20. Biga Fuarı kapılarını açtı
Güney Marmara'nın en büyük buluşması: 20. Biga Fuarı kapılarını açtı
İçeriği Görüntüle

(Haber Merkezi)

Whatsapp Image 2026 10 22 At 18.45.22Whatsapp Image 2026 10 22 At 18.45.22 (1)Whatsapp Image 2026 10 22 At 18.45.21Whatsapp Image 2026 10 22 At 18.45.21 (2)Whatsapp Image 2026 10 22 At 18.45.21 (1)Whatsapp Image 2026 10 22 At 18.45.20Whatsapp Image 2026 10 22 At 18.45.20 (3)Whatsapp Image 2026 10 22 At 18.45.20 (2)Whatsapp Image 2026 10 22 At 18.45.20 (1)Whatsapp Image 2026 10 22 At 18.45.19Whatsapp Image 2026 10 22 At 18.45.19 (1)