Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İtalya arasındaki kültürel iş birliği kapsamında Roma’nın simgesi Kolezyum’da ziyarete açılan “Troia ve Roma: Antik Akdeniz’in Mitleri, Efsaneleri ve Hikâyeleri” sergisi yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Açıldığı günden bu yana dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlayan sergi, toplam 2 milyon 66 bin 178 ziyaretçi sayısına ulaştı.
300'ÜN ÜZERİNDE TARİHİ ESER SERGİLENİYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzelerden getirilen 221 eser ile İtalya ve Vatikan müzelerinden seçilen tarihi parçaların bir araya getirilmesiyle oluşturulan sergide, toplam 300’ün üzerinde nadide eser sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
ANADOLU İLE ROMA'NIN ORTAK TARİHİNE IŞIK TUTUYOR
Prestijli sergi; Troya Savaşı’ndan Homeros’un İlyada destanına, Aeneas’ın İtalya yolculuğundan Roma’nın kurucularının Anadolu köklerine uzanan ortak kültürel ve tarihi mirası uluslararası alanda gözler önüne seriyor. Akdeniz medeniyetlerinin binlerce yıllık bağlarını yansıtan sergi, iki ülke arasındaki kültürel diplomasinin de en güçlü örneklerinden biri olarak gösteriliyor.
18 EKİM'E KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK
Dünya tarihine ve arkeolojisine ışık tutan bu özel sergi, Roma Kolezyum’da 18 Ekim 2026 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
(Haber Merkezi)





