Biga Belediyesi ve Biga Kent Konseyi iş birliğiyle Halimbey Konağı’nda düzenlenen programda kadınların üretimdeki gücü ele alınırken, gazeteci Serten Akkaya 20 yıllık meslek yolculuğunu ve kadın gazeteci olmanın zorluklarını anlattı.

KADIN GAZETECİ OLMANIN ZORLUKLARI VE FEDAKARLIK

Doç. Dr. İlknur Karaaslan moderatörlüğünde düzenlenen programda konuşan gazeteci Serten Akkaya, mesleğin büyük bir adanmışlık gerektirdiğini vurguladı. Akkaya, "Gazetecilik mesleğinin, zaman ve mekandan bağımsız bir meslek gibi görünse de aslında büyük bir adanmışlık ve fedakarlık gerektiğinin altını çizen Akkaya: özellikle de kadın gazeteciler için. Çocuklu bir kadın gazeteci sadece haberin değil hayatın peşinden koşar. Toplum gazeteciliği genellikle erkek egemen bir meslek olarak görür. Gazetecilik, belirsiz çalışma saatleri ve yoğun iş temposu gerektiren bir meslektir. Kadınlar duygusal olduğu stresli durumlarla da mücadele etmek durumundadır. Örneğin gece yarısı bir kazaya gittiğimde en hızlı şekilde ulaşmak ilk doğru bilgileri vermek önemlidir. Zamanla yarışmak gibi" ifadelerini kullandı.

MESLEK YOLCULUĞU VE BİGA VURGUSU

Mesleğe başladığı ilk yılları ve Biga'daki değişimi anlatan Akkaya, "2005 yılında haftalık Burası Biga Gazetesinde muhabir olarak başladığım yılların Biga'sında ilk ve tek bayan gazeteci olarak pomak mahallesinde çıkıp sokaklarda haber koşturmak sokaklarda iğne oyası yapan kadınlara tuhaf gelse de yıllar sonra hepsini birer iş kadını olarak eşlerinin yanında görmek beni ziyadesiyle mutlu etti. Yine mesleğe başlığım ilk yıllarda BİKAD kadın kooperatifine üye kadınlarla birlikte işe giderken sohbetlemek onların çabalarını haberleştirmek arşivimde yıllar sonra anı kaldı. Biga'yı seviyorum emek verdiğim mesleğimi zorluklarına rağmen eşimin ve oğlumun desteği ile sürdürebildim. Onlara minnettarım. İz bırakmak için çıktığım bu yolda iz bıraktığımı arkama dönüp baktığımda görüyorum. İnsan hikayeleri biriktirdim. Haberleştirdim. Şükürler olsun" dedi.

MİSYONUMUZ BİGALILIK RUHUNU AKTARMAK

Konuşmasını teşekkürle tamamlayan Akkaya, "Bize bu güzel kadınlar gününde kadın emekçi olarak değer verip konuşma fırsatı sunduğunuz için kent konseyine teşekkür ederim. Bigalılık ruhunu Bigalılardan öğrendim ömrüm yettiğince de bu ruhu taşıyanlardan aldığım öğütleri aktarmaya çalışacağım bu da benim misyonum" şeklinde konuştu.

Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği yeni yönetimini seçti
Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği yeni yönetimini seçti
İçeriği Görüntüle

Program sonunda Biga Kent Konseyi Başkanı Ergün Erkap, Akkaya'ya katılımlarından dolayı plaket ve çiçek takdim etti.

(Haber: Ahmet Tunç)

Whatsapp Image 2026 03 13 At 11.25.40Whatsapp Image 2026 03 13 At 11.25.39Whatsapp Image 2026 03 13 At 11.25.40 (1)Whatsapp Image 2026 03 13 At 11.25.38Whatsapp Image 2026 03 13 At 11.25.38 (1)