Biga Fenerbahçeliler Derneği, 2001 yılında başlayan faaliyetlerinin 25. yılında Biga eğitimine kalıcı ve anlamlı bir eser kazandırdı. Dernek tarafından yaptırılan Çavuşköy Özel Eğitim Uygulama Okulu Ek Binası, 9 Ekim 2026 Cuma günü düzenlenen resmi törenle açıldı.
Törene Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Biga Belediye Başkanı Alper Şen, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Çanakkale Barosu Biga Temsilcisi Av. Berkay Girgin, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Dernek Onursal Başkanı Şadan Doğan, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Nazlıcan, Biga Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Av. Arda Bozkurt, Biga Şoförler Odası Başkanı Sait Tanur, Biga Kahveciler Odası Başkanı İlhan Yavuz, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Kurt, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, özel eğitim öğrencileri, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, özel çocukların eğitim standartlarını yükselten projenin detayları paylaşıldı.
BOZKURT: "25. YILIMIZA YAKIŞAN KALICI BİR ESER KAZANDIRDIK"
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Biga Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Av. Arda Bozkurt, derneğin çeyrek asırlık gururunu kalıcı bir eğitim yatırımıyla taçlandırdıklarını belirterek şunları söyledi:
"2001 yılında kurulmuş olan derneğimizin bu yıl 25. yılını kutluyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte 'Biga'mıza nasıl kalıcı bir eser bırakabiliriz?' diye düşünürken, kurucu ve onursal başkanımız Sayın Şadan Doğan burada bir derslik eksikliği olduğunu bize iletti; bizi yüreklendirdi ve destek verdi. Kaymakamlığımız, Belediyemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul müdürümüz Tahsin Bey ile koordineli çalışarak odaların büyüklüğünden rengine kadar her detayı ince eleyip sık dokuduk. Devletimizin yanında yer alarak bir dernek olarak eğitim alanında ciddi bir projeyi hayata geçirdik. Çavuşköy benim dedelerimin, babamın isminin geçtiği kendi köyümdür; başkanlığım döneminde derneğimiz adına köyüme ve Biga'mıza böyle bir eser kazandırmak benim için ayrı bir mutluluk oldu. Fikir babamız Şadan Doğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ NAZLICAN: "ÖZEL EĞİTİM TALEBİNE HIZLA YANIT VERİLDİ"
Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Nazlıcan, özel eğitime olan ihtiyacın her geçen gün arttığını ve toplumda bu konuda büyük bir farkındalık oluştuğunu kaydederek şöyle konuştu:
"Bir zamanlar 'eğitilemez' denilip bir kenara bırakılan yavrularımızın eğitimle ne kadar geliştiğini, topluma nasıl entegre olduğunu görüyoruz. Biga'mızda oluşan acil derslik ihtiyacını Sayın Kaymakamımız Ercan Kayabaşı ile tespit ettikten sonra konuyu hayırseverlerimize taşıdık. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Şadan Doğan konuyu memnuniyetle karşıladı ve projenin Fenerbahçeliler Derneği üzerinden hayata geçirilmesine öncülük etti. Arda Başkanımız ve yönetimiyle yapılan istişareler neticesinde bu hayırlı eser meydana geldi. Katkı sunan herkese teşekkür ediyor, Peygamber Efendimizin 'Sizlerin en hayırlısı insanlara faydalı olandır' hadisiyle şükranlarımı sunuyorum."
BAŞKAN ŞEN: "25 YILIN EN HAYIRLI HİZMETİ AÇILDI"
Biga Belediye Başkanı Alper Şen, mensubu olduğu Biga Fenerbahçeliler Derneği’nin kurulduğu günden bu yana Biga’nın sosyal hayatına büyük değer kattığını vurguladı:
"Fenerbahçeliler Derneğimiz Biga'nın çehresini değiştiren pek çok güzel işe imza attı. Ancak 25. yılın münasebetiyle şu ana kadar yapılmış en hayırlı işi bugün hep birlikte hizmete açma şansına eriştik. Özel eğitimli çocuklarımız toplum yaşamı içerisinde çok özel bir öneme sahip. Bu ek bina ile ilçemizde ciddi eksikliğini duyduğumuz mekânsal ihtiyaçları yüksek oranda karşılamış olacağız. Başta dernek yönetimimiz olmak üzere, kuruluşundan bugüne emek veren tüm yöneticilerimize ve kurucu başkanımız Şadan Doğan’a teşekkür ediyorum."
ŞADAN DOĞAN: "HAYALLERİMİZİ TEK TEK GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"
Biga TSO Başkanı ve Biga Fenerbahçeliler Derneği Onursal Başkanı Şadan Doğan ise konuşmasında duygu dolu anlar yaşadı. Çavuşköy'deki okula geçmişte kendi ailesi adına yatırım yapmak istediğini ancak kısmetin derneğe nasip olduğunu belirten Doğan, şunları kaydetti:
"Ben bu okula geçmişte çok gelip gittim; eşim Ayla Doğan adına bir şeyler yapmak istedim, o dönemki yöneticilerle anlaşamadık, nasip olmadı. Ama kısmet Biga Fenerbahçeliler Derneği'mizeymiş. Bu gururu yaşatan yönetimimize teşekkür ediyorum. Ben hep hayaller kurdum ve sağlığım elverdiği müddetçe Biga için kurduğum tüm hayalleri hayata geçireceğim. Yıkılan okulların yerine yapılan Cumhuriyet Okulları, yapımı hızla süren yeni Kapalı Spor Salonu ve Roman mahallesinde yaptığımız Şadan Doğan Anaokulu birer hayaldi, hepsi gerçek oldu. Fenerbahçeli olmak bir ayrıcalıktır ama biz bununla kalmayacağız; nerede bir ihtiyaç varsa Fenerbahçeliler Derneği olarak, Galatasaraylısı ve Beşiktaşlısı tüm Bigalı hayırseverlerimizle birlikte yeni projelere talip olmaya devam edeceğiz. Eserimiz Biga'mıza hayırlı olsun."
KAYMAKAM KAYABAŞI'NDAN YENİ ÖZEL EĞİTİM MÜJDELERİ
Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Biga Fenerbahçeliler Derneği’nin yalnızca bir spor kulübü taraftar derneği değil, toplumun her alanında sorumluluk üstlenen güçlü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu kanıtladığını ifade etti. Özel gereksinimli çocukların ailelerine fedakarlıkları için teşekkür eden Kayabaşı, Biga'da devam eden özel eğitim yatırımlarına ilişkin önemli müjdeler verdi:
"Özel gereksinimli yavrularımızın ailelerinin ellerinden öpüyorum; onların bu fedakar mücadelesini kolaylaştırmak kamu görevlileri olarak bizim asli vazifemizdir. Biga’da bu alanda büyük adımlar atılıyor. Biga Belediyemizce temeli atılan özel öğrencilere yönelik anaokulu ve kreş inşaatımız bitmek üzere. Şirintepe Mahallemizde özel öğrencilerimize yönelik yaptığımız anaokulu da tamamlanma aşamasına geldi. Süreç sadece bunlarla sınırlı değil; Karabiga'da Orman Genel Müdürlüğü'nden tahsisini aldığımız alanda, sadece Çanakkale'ye değil Türkiye'nin dört bir yanından gelecek özel bireylerimize hizmet verecek dev bir tesisin temelini inşallah 2027 Mart ayında atmayı hedefliyoruz. Biga, hayırseverliği ve toplumsal duyarlılığıyla örnek bir ilçedir. Bu güzel ek binayı ilçemize kazandıran Şadan Doğan'a, Arda Bozkurt'a ve dernek yönetimine yürekten teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından Çavuşköy Özel Eğitim Uygulama Okulu Ek Binası'nın açılış kurdelesi protokol üyeleri, dernek yöneticileri ve özel öğrenciler tarafından birlikte kesildi. Açılışın ardından derslikleri gezen davetlilere ikramda bulunuldu.
(Haber: Ahmet Tunç)























